osteopathie
Je kan bij ons terecht voor osteopathie voor allerhande problematieken bij baby's en kinderen, sporters en volwassenen.
osteopathie bij baby's & kinderen
Osteopathie bij baby's bestaat uit zachte druktechnieken en mobilisaties die het lichaam van je baby terug in evenwicht brengen.
De schedel, wervelkolom en het bekken worden grondig onderzocht. Ook wordt er gekeken naar de druk en spanningen in het buikje.
Indicaties:​
-
Huilbaby
-
Reflux
-
Darm- en buikklachten (krampjes)
-
Voorkeurshouding of asymmetrie in de schedel
-
Moeilijke bevalling
-
...
​
Indien je baby geen klachten vertoont, kan het toch aangeraden zijn om een controle afspraak in te plannen. Dit vanaf 6 weken na de geboorte.
​
Indien je baby eerder klachten ondervindt, mag je uiteraard eerder langskomen voor een check-up.
​
Oudere kindjes kunnen uiteraard ook gebaat zijn bij een osteopatische check-up en behandeling .
osteopathie bij sporters
Met name bij sporters is het belangrijk dat het lichaam in evenwicht is om optimale prestaties te kunnen leveren.
Bewegingsbeperkingen in o.a. de wervelkolom en het bekken kunnen spierspanningen veroorzaken dewelke kunnen resulteren in spierletsels en overbelastingsblessures.
Ook voor een sporter is het dus interessant om een preventief osteopatisch consult in te plannen alvorens zijn of haar wedstrijdseizoen aan te vatten.
Indicaties:
-
Tendinopathiën zoals achillespees tendinopathie, jumper's knee, tenniselleboog, golferslleboog
-
(Recidiverende) spierblessures (contracturen, verrekkingen, scheurtjes)
-
Rug- en nekklachten
-
Runner's knee
-
...
osteopathie bij volwassenen
Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam.
Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties.
Een goed functioneren van het lichaam is afhankelijk van de interactie tussen drie verschillende systemen: het pariëtale, het viscerale en craniosacrale systeem. Verlies van beweeglijkheid in één systeem, zal altijd invloed hebben op de andere systemen. Het is dan ook belangrijk om het lichaam in zijn geheel te bekijken en naar de oorzaak van het probleem te zoeken om alzo recidieven te voorkomen.