top of page
Laura_paredis_photography_ProjectHD-142.jpg

KINESITHERAPIE

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_6

ALGEMENE KINESITHERAPIE

Na een uitgebreid vraaggesprek waarin we vragen naar jouw klachten en jouw verwachtingen voeren we een kinesitherapeutisch onderzoek uit om jouw klachten in kaart te brengen. In samenspraak stippelen we een behandelplan op maat uit om je al zo van je klachten te kunnen verhelpen.

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_72.jpg

ORTHOPEDISCHE REVALIDAtie

Heb je een orthopedische ingreep (zoals bijvoorbeeld een totale knie of heup-prothese) gepland of recent ondergaan? Wij zijn gespecialiseerd  in de musculoskeletale revalidatie van deze ingrepen. D.m.v. een combinatie van manuele technieken en begeleide oefentherapie trachten we je weer op de been te krijgen.

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_100.jpg

SPORTTAPING

Heb je je geblesseerd en heb je wat extra ondersteuning nodig d.m.v. een sporttape? Als docent "tapingcursussen" ben je ook hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_132.jpg

PRé & POSTNATALE KINESITHERAPIE

Ben je zwanger of ben je net bevallen? Het is in deze fase enorm belangrijk om je lichaam op de juiste manier te belasten. Enkele sessies pré- en postnatale kinesitherapie kunnen hierbij zeer zinvol zijn. Enerzijds behandelen we je klachten d.m.v. manuele therapie en anderzijds geven we je tips en tricks mee alsook wat oefeningen.

NST

NST: NEUROSTRUCTURELE INTEGRATIE THERAPIE

NST staat voor neurostructurele integratie therapie en is een zachthandige manuele behandelingstechniek waarbij er d.m.v. het aanraken van drukpunten er een zekere "reset" plaatsvindt van je zenuwstelsel en er een ontspanning beoogt wordt.

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_93.jpg

MANUELE THERAPIE
 

Naast algemene kinesitherapie hebben we ons verder bijgeschoold in de manuele therapie. D.m.v. mobilisaties en manipulaties trachten we bewegingsbeperkingen te behandelen en je klachten te verhelpen om vervolgens over te gaan naar het aanleren en uitvoeren van oefentherapie om alzo de verkregen winst te behouden en herval te voorkomen.

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_118.jpg

HART & LONG REVALIDATIE

Met een achtergrond in de atletiekwereld hebben we een bijzondere interesse in inspanningsfysiologie met daarbij ook de revalidatie van hart- en longproblematiek. Met een op maat uitgewerkt revalidatie protocol en de juiste oefeningen en begeleiding streven we naar een goed herstel om alzo je dagdagelijkse activiteiten terug te kunnen hervatten en sportieve ambities terug waar te kunnen maken.

DSC02614.JPG

KINESIOTAPING

Heb je je geblesseerd en heb je wat extra ondersteuning nodig d.m.v. een kinesiotape? Als docent "tapingcursussen" ben je ook hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Laura_paredis_photography_ProjectHD-205.jpg

BLOOD FLOW RESTRICTION TRAINING

BFRT staat voor "blood flow restriction training" en is een relatief nieuw trainingsconcept binnen de oefentherapie waarbij er d.m.v. occlusion cuffs de bloedflow wordt beperkt tijdens het uitvoeren van "low load" oefeningen. Het is bewezen dat er een optimaal herstel zal plaatsvinden en dit is een ideale behandelmodaliteit om te gebruiken in de fase waarbij er nog geen of slechts weinig externe belasting kan toegediend worden na bijvoorbeeld een operatie of ernstige blessure.

Sportmassage

sportmassage
 

Heb je een zware inspanning gedaan en voelen je benen wat zwaar? Ook voor een sportmassage kan je bij ons terecht!

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_124.jpg

SPORTKINESITHERAPIE & BLESSURE PREVENTIE

Als ex-topsporters hebben we een bijzondere expertise in de behandeling en revalidatie van sportblessures en blessure preventie. Ben je geblesseerd? En wens je terug op je oude niveau terug te keren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_128.jpg

RUG - & NEK SCHOLING
 

Rug- en nekpijn is een veelvoorkomend probleem. Naast manuele therapie om deze klachten onder controle te krijgen streven we ernaar om jou als patiënt oefenschema's correct aan te leren om alzo ook thuis hiermee verder aan de slag te kunnen. In de praktijk begeleiden we de oefeningen en corrigeren we waar nodig. De kwaliteit primeert immers boven kwantiteit!

Laura_paredis_photography_Project-BBBF_77.jpg

DRY NEEDLING

Dry needling is een behandelmodaliteit waarbij d.m.v. een naaldje een gespannen spier wordt aangeprikt en behandeld waardoor er een release (ontspanning) in de desbetreffende regio plaatsvindt. Uit ervaring is gebleken dat vaak slechts enkele sessies dry needling uitstekende resultaten kunnen geven!

Cupping_edited.jpg

CUPPING
 

Om je spieren en bindweefsel los te maken kunnen we naast manuele behandelingstechnieken, manuele triggerpunt therapie en dry needling en manuele  huidroltechnieken ook gebruik maken van cupping. 

bottom of page