Acute rugblokkage? Loop er niet langer mee!

08/05/2020

Bijna iedereen krijgt in de loop van zijn leven wel eens last van een acute rug blokkade. In de volksmond wordt dit ook een lumbago, het verschot of het spit genoemd. Dit verschot kan op alle leeftijden voorkomen en wordt niet steeds veroorzaakt door zwaar werk. Ook een kleine simpele houding of beweging kan deze acute blokkade veroorzaken. Zij die dit al eens doorgemaakt hebben kunnen bevestigen dat dit erg pijnlijk kan zijn en veel hinder met zich kan meebrengen. Ondanks deze initiële pijnklacht, heeft dit wel een gunstige prognose. Aan de hand van osteopathie kan de blokkade opgeheven worden en kan de oorzaak van deze blokkade achterhaald worden om recidieven te voorkomen. Ook kinesitherapie met bijhorende oefentherapie en rugscholing kan op termijn recidieven voorkomen.

 

Osteopathie is een hollistische onderzoek- en behandelwijze waarbij uw lichaam in zijn totaliteit wordt onderzocht en aan de hand van manuele technieken wordt behandeld.

 

Indien u een acute blokkade heeft opgelopen is de wervel in de ruimte niet meer correct gepositioneerd, waardoor de bewegingsas zich niet meer op de juiste plaats bevindt, waardoor bijgevolg de biomechanica van deze gewrichtjes niet meer correct verloopt. Hierdoor komen er spieren en ligamenten op rek, of geraken andere spieren en ligamenten verkort. Als deze toestand niet wordt opgeheven en dit langdurig blijft bestaan kunnen er trofische veranderingen in deze weefsels ontstaan, wat op termijn weer klachten met zich kan meebrengen. Loop er dus niet langer mee en tracht het probleem direct aan te pakken om latere rugproblematiek en recidieven te voorkomen.

 

Heeft u hierover vragen of wenst u hierover meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Voor een afspraak voor osteopathie kan u terecht op de volgende pagina.

 

Sportieve groeten,

 

Hannelore Desmet         &        Sarah De Vogelaer          &          Christophe Van Hove

Sportkinesitherapeut                Sportkinesitherapeut                   Sportkinesitherapeut
Osteopaat                                   Manueel Therapeut                     Osteopaat in opleiding

Personal Trainer                         Master LO

 

Hazelarenlaan 28
3500 Hasselt

+32 484 54 76 58
info@bebalancedbefit.be

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

in de
kijker

Achillespeestendinopathie: de achilleshiel voor veel dokters, therapeuten en atleten

28/06/2020

1/6
Please reload

Recent
nieuws
Please reload

Archief