Osteopathie bij hooikoorts klachten

26/04/2020

Beste lezer,

 

Het hooikoortsseizoen is dit jaar extra vroeg begonnen en dat gaat voor vele hooikoorts patiënten gepaard met een loopneus, vele niesbuien, jeukende of branderige ogen, keelpijn en een zwaar gevoel in het hoofd. Heeft u al overwogen om in plaats van symptomatisch aan uw probleem te werken d.m.v. het gebruik van medicatie en neussprays, ook wel degelijk de oorzaak aan te pakken? In dit opzicht kan osteopathie voor u een duwtje in de rug betekenen en de oplossing bieden om van uw hooikoortsklachten af te geraken.

 

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën waarbij men overgevoelig is voor stuifmeel (pollen) van grassen, planten of bomen die in bloei staan. Deze pollen zweven in de lucht en worden door jou vervolgens ingeademd. Indien je immuniteit wat verzwakt is en je afweermechanisme van je lichaam zich niet naar behoren kan verweren tegen deze pollen, ontstaat er een allergische reactie in je lichaam waarbij er histamine vrij komt, die ervoor zorgt dat de slijmvliezen in je neus en –keelholte reageren en de hooikoorts klachten optreden.

 

Osteopathie is een holistische behandelwijze waarbij het lichaam in zijn totaliteit wordt onderzocht en behandeld via drie systemen: het pariëtale systeem (spieren, gewrichten en botten), het viscerale systeem (organen) en het craniosacrale systeem (schedel, aangezicht, heiligbeen en de connecties hiertussen). Indien er een disbalans tussen deze drie systemen aanwezig is, resulteert dit in klachten. Door middel van een grondig onderzoek kan de oorzaak van uw problematiek achterhaald worden en kan door middel van specifieke behandelingstechnieken en adviezen uw hooikoortsklachten aangepakt worden.

 

Heeft u hierover vragen of wenst u hierover meer informatie? Aarzel dan niet om  ons te contacteren.

 

Sportieve groeten,

 

Hannelore Desmet         &        Sarah De Vogelaer          &          Christophe Van Hove

Sportkinesitherapeut                Sportkinesitherapeut                   Sportkinesitherapeut
Osteopaat                                   Manueel Therapeut                     Osteopaat in opleiding

Personal Trainer                         Master LO

 

Hazelarenlaan 28
3500 Hasselt

+32 484 54 76 58
info@bebalancedbefit.be

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

in de
kijker

Achillespeestendinopathie: de achilleshiel voor veel dokters, therapeuten en atleten

28/06/2020

1/6
Please reload

Recent
nieuws
Please reload

Archief