5 voordelen van persoonlijke begeleiding bij het sporten


Begin januari schreven we reeds een blog waarin 10 tips werden uitgelegd om uw sportieve voornemens in 2018 waar te maken. De eerste twee maanden van 2018 zijn reeds gepasseerd, en sommigen onder jullie zijn nog steeds met goede moed aan hun voornemens aan het werken terwijl anderen hun goede voornemens al weer aan de kant geschoven hebben.


Lukt het jou niet om op jezelf je doelen te bereiken? Of heb je wel de juiste motivatie om je doelen waar te maken maar weet je niet goed hoe je dit moet uitvoeren om je voornemens tot een goed einde te brengen? Of lukt het jou wel om je aan je voornemens te houden, maar wil je nog net een stapje verder gaan?

Dan is persoonlijke begeleiding op maat iets voor jou. Je laten begeleiden door een personal trainer heeft namelijk een aantal voordelen.


Voordeel 1: Professionele begeleiding


Sarah is afgestudeerd als master in de Lichamelijke opvoeding, master in de Sportkinesitherapie en revalidatiewetenschappen en volgde nadien nog een postgraduaat Manuele therapie. Hannelore is afgestudeerd als master in de Sportkinesitherapie en revalidatiewetenschappen, volgde reeds een opleiding tot personal trainer en zit in haar vijfde en laatste jaar studies Osteopathie. Daarnaast hebben beide dames steeds aan topsport atletiek (hoogspringen) beoefend, waardoor ze door hun gedegen kennis over het menselijk lichaam, sport en blessures ervoor zorgen dat de oefeningen perfect op jou maat zijn afgestemd.


Voordeel 2: Persoonlijk en op maat gemaakt trainingsschema


Samen met je personal trainer ga je aan de slag om je persoonlijk trainingsschema op te stellen, dat afgesteld is op jouw doelstellingen en jouw lichaam. We corrigeren de oefeningen als we merken dat je een oefening verkeerd uitvoert, of zodra de oefening vlot gaat, maken we deze wat moeilijker zodat je toch steeds efficiënt aan het trainen bent.


Voordeel 3: Variatie als sleutel tot succes


Door steeds het zelfde te trainen, mag je niet verwachten dat je beter gaat presteren. Het principe van de verminderde meeropbrengst is hier de oorzaak van. Als je namelijk start met sporten, kan je in het begin grote stappen voorwaarts maken. Door een kleine inspanning extra te doen, kan je toch al een mooie vooruitgang boeken. Hoe langer je echter bezig bent, hoe moeilijker het wordt om blijven vooruitgang te boeken. Zeker als je steeds hetzelfde schema afwerkt, is het moeilijk om toch stappen voorwaarts te zetten. Variatie in je trainingen is hierbij de sleutel tot succes. En net daarbij kan een personal trainer je van dienst zijn. Door een gedegen kennis over het menselijk lichaam en grotere inspiratie kan je toch vooruitgang blijven boeken.


Voordeel 4: Motivatie


Een personal trainer is als een stok achter de deur. Heb je eens geen zin om te sporten? Dan zal je personal trainer je toch kunnen overtuigen om wel je sportkleren aan te trekken. Eén van de voordelen van een personal trainer is dat hij/zij je blijft motiveren en inspireren om je grenzen te verleggen. Wie vindt het niet leuk om eens een compliment te krijgen over je vooruitgang?


Voordeel 5: Optimaal resultaat


Door je professioneel te laten begeleiden kan je net dat tikkeltje meer uit je sport bereiken en behaal je je doelen zo optimaal mogelijk. Door efficiënt te trainen bespaar je bovendien tijd, omdat je enkel die oefeningen uitvoert die nuttig zijn om je doel te bereiken en dit op een efficiënte manier.


Heeft u hierover vragen of wenst u hierover meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren.


Sportieve groeten,

Hannelore Desmet & Sarah De Vogelaer

Sportkinesitherapeut Sportkinesitherapeut Personal Trainer Manueel Therapeut

Osteopaat i.o. MSc in LO en bewegingswetenschappen


Hazelarenlaan 24 3500 Hasselt

+32 484 54 76 58 info@bebalancedbefit.be

in de
kijker
Recent
nieuws