maak een afspraak

Openingsuren: Maandag t.e.m. vrijdag, 8u-21u, enkel na afspraak.

Afspraken kunnen telefonisch gemaakt worden op het nummer 0032 484 54 76 58.

Via onderstaande link is het ook mogelijk om online een afspraak vast te leggen.

Past geen van de voorgestelde tijdsloten voor u? Of heeft u een dringende klacht?

Neem dan telefonisch contact met ons op en dan voorzien we een tijdstip wat voor u past.

 

1. Kinesitherapie

U kan bij ons terecht voor algemene kinesitherapie en sportkinesitherapie. In het bijzonder zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van problemen van musculoskelate aard zoals rug- en nekpijn, tendinopathieën (achillespeeslast, tenniselleboog, kniepeesoverbelasting, ITB frictie syndroom, enz. ...) , scheenbeenvliesontsteking, enkeldistorsies, schouderproblematiek, en het herstel na orthopedische operaties (VKB-operatie, operatie na achillespees-ruptuur, knie/heup protheses, schouderoperaties, enz. ...).

2. Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. De nadruk ligt hierbij op het behandelen van houdingsklachten en klachten van het bewegingsapparaat door het uitoefenen van zogenaamde ‘hands-on technieken’. Op basis van ‘evidence based practice’ maken we hierbij gebruik van specifieke onderzoeks- en behandelingstechnieken waaronder het uitvoeren van mobilisaties en manipulaties.

3. Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt.  Voor meer informatie over osteopathie verwijzen we jullie graag naar de persoonlijke website van Hannelore: www.hanneloredesmet.be

4. Dry needling

Dry needling is het behandelen van “myofasciale” triggerpoints in het lichaam aan de hand van een fijn naaldje. Het is gebaseerd op de anatomische en neurofysiologische principes van het spierweefsel en mag zeker niet verward worden met acupunctuur.

 

Triggerpoints zijn lokale verhardingen, strakke banden in het spiervezelverloop. De oorzaak van triggerpoints zijn mede te wijten aan een acuut trauma, langdurige of herhaalde irritatie van de getroffen spieren, houding gerelateerd, psychologische oorzaken, … Deze triggerpoints of spierverhardingen kunnen lokale of gerefereerde pijn veroorzaken al dan niet gepaard gaande met een bewegingsbeperking en/of functie verlies.

 

Dry needling is een mooie aanvulling die kan gehanteerd worden naast de manuele - en oefentherapie om het functieherstel te bevorderen.

5. Personal training

Wij bieden personal training aan dit zowel voor de occasionele of recreatieve sporter als voor de gevorderde en professionele atleet. Naast personal training voor individuele sporters, bieden wij ook preventieve lichaamsscreenings en training aan voor bedrijven en sportclubs.

6. (te)RUG fit sessies

Heeft u soms last van lage rugpijn? Laat uw conditie en kracht te wensen over of wilt u uw conditie en kracht onderhouden of deze verder opbouwen maar gaat u niet graag alleen naar de fitness of het sportpark? Dan zijn deze trainingen iets voor u! Als sportkinesitherapeuten van opleiding zijn wij gepassioneerd door het menselijk lichaam en de bewegende mens en willen wij u stimuleren en aansporen tot meer lichaamsbeweging en dit op een medisch verantwoorde manier. Onder begeleiding van één van onze kinesitherapeuten wordt in kleine groepjes gewerkt aan het op peil houden of op een hoger niveau tillen van je kracht, evenwicht, uithouding, lenigheid en beweeglijkheid.

 

Deze trainingen vinden elke dinsdagavond plaats van 19u30 t.e.m. 20u30 in onze Kinesitherapiepraktijk Be Balanced Be Fit gelegen in de Hazelarenlaan 28 te Hasselt. De prijs voor één training bedraagt 10 euro en voor een tienbeurtenkaart betaal je 75€ (7,5€/beurt) Heb je interesse? Wees er dan tijdig bij want het aantal deelnemers is beperkt om kwaliteitsvolle trainingen te garanderen.

7. Blessure preventie

Aan de hand van een weloverwogen testbatterij wordt uw spiercontrole, kracht, lenigheid, coördinatie, … getest. Deze screening heeft als doel de zwakke punten van de sporter in kaart te brengen, de beïnvloedbare risicofactoren op te sporen en aan de hand van deze bevindingen een preventief oefenprogramma op te stellen. De specifieke individuele adviezen worden dan verder opgevolgd door follow-up sessies, herevaluaties en indien gewenst individueel begeleide oefensessies. De screening kan zowel van individuele sporters (recreatief en competitief) als van een volledige ploeg afgenomen worden.

8. Footscan analyse

Als kinesist/trainer/osteopaat zijn wij reeds lang overtuigd van het belang van correct schoeisel en eventueel daarbij horende steunzolen om blessures te voorkomen. We hebben ons daarom verder gespecialiseerd in de biomechanische analyse van het gang/looppatroon gebruikmakende van hoogtechnologisch materiaal. Tijdens zo'n footscan® analyse stapt of loopt u over een drukplaat, die aan een hoge frequentie het drukverloop van de voetzool weergeeft. Aan de hand van de resultaten kunnen we uw voettype en looppatroon analyseren en steunzolen laten ontwikkelen.

9. Taping cursussen

Reeds verschillende jaren doceren wij op regelmatige basis cursussen sporttaping en elastisch tapen (kinesiotaping). Voor meer informatie (inhoud, cursusdata, prijs, ...) verwijzen we jullie graag naar de desbetreffende pagina.

Please reload